Kategorier
Annat

Presentationsteknik – en konstform som alla kan lära sig

Tala inför grupp kan vara enkelt, men når informationen hela vägen fram? Med en bra presentationsteknik kan man fånga publiken och inte bara få dem att lyssna utan även minnas vad man sagt.

Anita älskade sitt jobb som säljare. Hon fick åka runt i landet och träffa massor med människor. Mötena bestod oftast av att hon presenterade företagets produkter inför en grupp människor i ett konferensrum.

Trots hennes långa erfarenhet var det fortfarande personer som inte lyssnade, så hon kände sig lite frustrerad. Vad kunde hon göra bättre för att skapa intresse hos inköparna och därigenom sälja mer? Hon visste att det var möjligt men bara inte hur.

Kurs i presentationsteknik ändrade allt

En dag plingade telefonen till och en vän hade skickat en länk till en podd hon borde lyssna på. På kvällspromenaden åkte lurarna på och hon förstod plötsligt hur hon skulle lösa sitt dilemma.

Hon frågade chefen som gick med på att skicka henne på en kurs i presentationsteknik. Plötsligt fick hon lära sig hur hon skulle uttrycka sig för att fånga publiken. Att klädseln var viktig för hur man som säljare skulle bli uppfattad. Hon åkte runt i kavaj, en mer formell klädsel, medan kunderna bar pikétröjor och cardigans.

Några månader senare under ett möte med chefen tackade han henne för hennes klarsynthet, att hon visste vad som behövdes och bad om det. Han kunde redan se att försäljningen ökat lite grann och trodde att det här bara var början på något stort.