Om oss

Den här sidan ska fungera som inspiration för både nya företagare, för mer erfarna sådana och för personer som funderar på att ta steget och starta eget. Vi vill dela med oss av våra egna erfarenheter och ge konkreta, handfasta tips och råd om hur man ska tänka – och vad man ska undvika. Vi vill ge dig verktyg att ta nästa steg i din verksamhet, vi vill ge dig nycklarna till att möta konkurrensen på ett bättre sätt och vi vill ge dig modet att testa din idé rent praktiskt.

Vi som skriver är erfarna företagare som vigt våra liv åt att starta upp och driva olika verksamheter. Vissa enormt framgångsrika – andra som inte alls nått de mål vi satt upp. Vi ska, baserat på både framgång och misslyckanden, ge vår bild av företagande och dela med oss av det vi lärt oss längs vägen.

Skriver på sidan gör även några ekonomer. Det innebär att fokus även kommer att ligga på allt som rör ekonomi – både för företagare och för privatpersoner. Utan rätt tankar och utan rätt metoder så blir ett företagande värdelöst: du måste, kort sagt, ha koll på vad som gäller inom moms, bokföring, redovisning och allt annat administrativt. Här kommer du att få tips och guider om hur du ska göra. Vi kommer även att ge tips för privatpersoner: hur gör man en budget, hur lär man sig att spara och vilka olika investeringar kan vara sunda att ta? Allt om ekonomi, helt enkelt. Välkommen!