Kategorier
Arbete

Rusta och matcha – ser till att du uppfyller arbetsgivarnas önskemål

Rusta och matcha är ett utbildningsprogram som behöver lite hjälp in på arbetsmarknaden igen. I programmet blir du rustad för de jobb som faktiskt finns.

Långtidsarbetslöshet är inte roligt för någon, och inte på något sätt att jämställa med någon typ av “ledighet”. Att vara arbetslös har ofta stark negativ påverkan på en persons självförtroende och självkänsla, och kan sätta spår i såväl fysisk som psykisk hälsa. Du som gått arbetslös länge vet detta av egen erfarenhet.

Däremot kanske du inte har hört talas om en av de senaste möjligheterna för arbetssökande att faktiskt få tag på ett nytt jobb? Rusta och matcha är ett utbildningsprogram med coachning och kompetensutveckling, som du ansöker om hos Arbetsförmedlingen. Rusta och matcha tillhandahålls av externa leverantörer.

Rusta och matcha utvecklar dig till nytt jobb

Det kan finnas anledning att titta på lokala leverantörer av detta program, av flera skäl. De som arbetar på Rusta och matcha i Huddinge har sannolikt bäst koll på den lokala arbetsmarknaden, vilket ger dem riktigt bra chanser att göra det som ska göras inom ramarna för uppdragen: att rusta dig som är arbetssökande för de jobb som faktiskt finns på arbetsmarknaden.

I dag upplever många arbetssökande att deras kompetenser och utbildningar inte längre tar dem någonstans i sitt sökande efter arbete. Även ett CV som var riktigt bra för bara några år sedan kan vara helt utdaterat idag. Detta blir plågsamt tydligt för dig som lusläser platsannonserna varje dag utan att hitta en enda tjänst vars kriterier du passar in på. Då kan ett program som Rusta och matcha hjälpa dig att ställa om. Att se till att du passar de utlysta tjänsterna kan vara betydligt mer effektivt än att vänta på att en tjänst som passar dig ska dyka upp.