Kategorier
Arbete

BAM-utbildning leder till engagemang

Hur ser det ut på den egna arbetsplatsen? Finns det saker man är missnöjd med och som är ett samtalsämne bland personalen? Med BAM-utbildning lär man sig att förbättra arbetsmiljön.

Lars kände hur det blev tyngre att gå till jobbet när de anställda klagade på allt. Han funderade hela tiden på vad han kunde göra för att förbättra stämningen.

Måndag morgonen skulle han ha ett möte med skyddsombudet, något han inte såg fram emot. Men det visade sig bli den vändningen de alla behövde. Skyddsombudet hade en idé. Varför inte erbjuda dem som var intresserade att gå en BAM-utbildning? Han visste att det betydde bättre arbetsmiljö och bad skyddsombudet berätta mer. Lars insåg att det nog inte var en tokig idé alls.

BAM-utbildning – ett första steg

Han bestämde sig för att boka en kurs som var webbaserad och flera anställda valde att delta. Det var en grundutbildning, men den gav mersmak för flera i personalen. Klimatet ändrades på jobbet och istället för att komma till Lars och ta upp allt som var fel började nu en dialog. Inte bara de som gått kursen ändrades utan även de andra anställda.

Nu diskuterades det om förbättringar på rasterna. Förslag skrevs ner och dialog mellan dem på golvet och cheferna blev bättre och rakare. Nu fanns en optimism som inte funnits där innan.

Lars var tacksam över skyddsombudets idéer som gjort sån förändring. Nu tyckte han att det var kul att gå till jobbet och undrade nyfiket vad hans anställda skulle hitta på härnäst.